Zottegem feeststad


Zottegemnaren zitten nooit verlegen om een feestje. Vier mee de allereerste carnaval van het jaar en amuseer je op de kermis!

Home  /  Beleven  /  Feeststad

Feeststad

_dsc8628-(2)-RXOga1

Kermis

De kermis strijkt twee keer per jaar neer in Zottegem, tijdens het Pinksterweekend in mei en na het Onze-Lieve-Vrouw-Hemelvaartweekend in augustus. 4 dagen vol ambiance, attracties en oliebollen!


kermis 2024

_dsc8528-Me0fU2

Zottegemse Reuzen

Wist je dat Zottegem ook enkele reuzenfamilies heeft? Een keer per jaar, tijdens de Pinksterkermis, maken ze hun opwachting in het stadscentrum.


ontdek de geschiedenis van de reuzen 

_dsc3822_dxo-c80y91

Carnaval

Het Zottegemse carnaval is elk jaar de allereerste ter wereld! Rond de eerste zaterdag van januari barst het feestgedruis los. Met vier stoeten op twaalf dagen is het een bruisende periode in Zottegem. Aan de vooravond van de eerste stoet in Sint-Goriks-Oudenhove wordt de symbolische stadssleutel aan de carnavalisten overhandigd. Daarna volgen er stoeten in het Centrum, Erwetegem en Sint-Maria-Oudenhove. Kinderen en senioren krijgen hun eigen carnavalsmomentje!

_dsc2187-sfuTW2

Sinterklaas

De goedheilig man brengt elk jaar een bezoekje aan Zottegem! Hij komt dan met de trein aan in het station, waarna hij alle kindjes op de Markt toespreekt. Er zijn ook elk jaar verschillende momenten waarop je de Sint en zijn pieten kan ontmoeten.

_dsc3402-gROzp3

Kerstman

Ook de Kerstman vergeet Zottegem niet! Ontmoet hem in december in het Huis van de Kerstman in het Stadhuis.

_dsc3466-verbeterd-nr-(1)-R3EeG4

Kerstmarkt

Elk jaar kan je tijdens de kerstperiode genieten van gezellig feestgedruis in de centrumstraten. 

vlooienmarkt-velzeke-aJ1V75

Vlooienmarkt Velzeke 

Vlaanderens mooiste rommel- en antiekmarkt vind je elke laatste zondag van mei in Velzeke! Het volledige verkeersvrije dorpscentrum van Velzeke zal u vergasten op tal van snuisterijen en randanimatie voor jong en oud. Met bijna 500 standen of ongeveer 2 kilometer aan koopwaar, vind je ongetwijfeld unieke stuks!


vlooienmarkt 2024